Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Mentan

Brexit og coronapakker ændrede Enhedslistens EU-politik

18. Mai 2022

Kravet om udmeldelse af EU er sparket til hjørne i Enhedslisten, men ændringen er sket, uden at partiet er blevet sprængt i stumper og stykker.

les meir

Danske boksere bryder igennem på WBC’s verdensrangliste efter seneste VM-og EM-boksegalla

18. Mai 2022

Det har tilsyneladende allerede båret frugt, at Danmark den 21. april fik sin første europamester i professionel boksning siden 2017 i Enock Poulsen, samt at Oliver Meng ved samme Danish Fight Night-boksestævne i Frederiksberg Hallerne erobrede WBC’s Youth World-titlen.

les meir

Mai Villadsen efter opblødning af Enhedslistens EU-politik: Det er et markant skridt, men også et godt kompromis

18. Mai 2022

Efter et historisk opgør slår Enhedslistens nye EU-politik "nu fast med syvtommersøm", at det ikke længere er et mål sig selv for partiet at melde sig ud af unionen, siger Mai Villadsen. Hun ser årsmødets resultat som "et markant skridt, der er bredt flertal bag".

les meir

Disse kan vinde Nordisk Råds musikpris 2022

18. Mai 2022

12 værker er blevet nomineret til Nordisk Råds musikpris 2022 for deres høje kunstneriske niveau. Der er både albums med elektronisk musik, folk og kunstmusik samt nye koncepter som en nonet for fløjte og en kinetisk opera, som alle er skabt af komponister fra de nordiske lande. Vinderen afsløres den 1. november i Helsingfors.

les meir

Rystet bestyrelsesmedlem på Herlufsholm: Derfor udtræder jeg nu

17. Mai 2022

Min positive omtale af skolens præfektordning fra tidligere byggede på mangelfuld viden. Omfanget af det forestående kulturforandringsarbejde kalder nu på andre kræfter i bestyrelsen, skriver Noemi Katznelson.

les meir

Væleydnað skeið um at fyribyrgja og týna rottu

17. Mai 2022

Í døgunum 26. til 29. apríl hava 27 fólk frá kommunum, Landsverki, IRF og Strandfaraskipum Landsins verið á skeiði um at fyribyrgja og týna rottu. Skeiðið gav luttakarunum holla vitan um lívfrøðina hjá rottu, hennara livihátt og hvussu man her finnur hennara skjól og forðar henni í at trívast. Harafturat fingu luttakararnir kunnleika um rottueitur, fellur og at rottutryggja bygningar uttanífrá og við praktiskari roynd at finna feilir á bygningum. Skeiðið endaði við próvtøku, sum gevur luttakarunum møguleika at fáa løggilding at fyribyrgja og týna rottu. Hetta er fyrsta skeið av sínum slag í Føroyum, og tí var tað serliga gleðiligt, at tað var fullteknað.

les meir

Nýggj áhugaverd frímerki frá Posta komu út mánadagin, 16. mai 2022

17. Mai 2022

Myndevnini á nýggju frímerkjunum eru fyrsta bókin á føroyskum, flotoyggjar, Föroya Bjór og lívrunnin list.

les meir

#dkpol: EU er i hjertet af venstrefløjens splittede sjæl

17. Mai 2022

Jakob og Esben lytter til en radiomontage, Altinget har lavet med Holger K. Nielsen, hvor han fortæller om, hvordan vi fik vores EU-forbehold, og den yderste venstrefløj lagde ham for had. Og så sprænger en af de helt store bomber i dansk politik: Claus Hjort Frederiksen tiltales for landsforræderi.

les meir