Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Sommerferie med internet

Ny undersøgelse fortæller, hvad danskerne går efter denne sommer, og det er ikke kun pris:

Danskerne er på vej sydover for at holde årets sommerferie med familie, kæreste eller en god ven. Hver anden, der skal på sommerferie i udlandet (57 %), mener, at det er vigtigt at bo tæt på byen, og hver tiende (12 %) vil have trådløst internet på indkvarteringsstedet. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse i Danmark, hvor 1258 personer har svaret.

”Hver tiende dansker, der skal på sommerferie i år, vil have trådløst internet på hotelværelset eller i hotellobbyen, og vi kan dermed konkludere, at det bliver vigtigere og vigtigere at være online i ferien. Facebook og internet har fundet vej til mange danskernes feriepraksis, hvor formålet både er informationssøgning og social kontakt. Mændene er tilsyneladende lidt mere interesserede i at være online på ferien med 13 % og kvinderne lidt mindre med 10 %”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Mere end hver anden, der skal på sommerferie i udlandet i år, vil have et hotel, som ligger tæt på byen (57 %). Det er således vigtigere end rejsens pris, som 39 % peger på, og også vigtigere end, at hotellet skal ligge tæt ved strand, hvilket 37 % peger på.

”Det er nye toner, at bylivet er vigtigere end rejsens pris og beliggenhed tæt på strand. De nye tendenser kan hænge sammen med, at flere og flere danskere prioriterer det autentiske, når sommerferien skal vælges. Man ønsker at supplere det afslappede strandliv med kulturelle indtryk fra en lokal by, og det kan vi kun støtte op om”, slutter hun.

Ser man på, hvor mange der vil have pool på hotellet, svarer 21 %, at det er vigtigt, men her er kvinder og mænd relativt uenige. 25 % af de adspurgte kvinder vil have pool på hotellet på sommerferien, mens det kun er vigtigt for 17 % af mændene.

Undersøgelsen er foretaget via internettet af Kompas. Undersøgelsen er landsdækkende, 1258 respondenter har deltaget og afspejler normalfordelingen med hensyn til de af Danmarks Statistik oplyste fordelinger på køn, alder og region.

Hvad er vigtigst, når danskerne vælger indkvartering til sommerferien – og hvad siger mænd kontra kvinder:

• Central beliggenhed i forhold til by: 57 % (kvinder: 57 %, mænd: 57 %)

• At prisen er lav: 39 % (kvinder: 39 %, mænd: 40 %)

• Beliggende tæt ved stranden: 37 % (kvinder: 39 %, mænd: 35 %)

• At der er morgenmad inkluderet: 27 % (kvinder: 27 %, mænd 27 %)

• At der er pool: 21 % (kvinder: 25 %, mænd: 17 %)

• At der er en god restaurant på stedet: 13 % (kvinder: 11 %, mænd: 15 %)

• Vi er flere, der rejser sammen, så det er vigtigt, at vores værelser kan ligge ved siden af hinanden: 12 % (kvinder: 12 %, mænd: 12 %)

• At der er trådløst internet: 12 % (kvinder: 10 %, mænd: 13 %)