Samstarvsavtala undirskrivað
Tórshavnar og Esbjerg kommunur hava fyri løtu síðan undirskrivað eina sera spennandi avtalu, sum umfatar konkret samstarv í at fremja fíggjarligan vøkstur, fólkavøkstur, vinnumenning og mentanarligt samstarv.
Avtalan umfatar eisini umbýti av kommunalum leiðarum og starvsfólki á fleiri økjum. Niðanfyri eru brot úr avtaluni, sum júst er undirskrivað.
Samarbejdsaftale mellem Tórshavn og Esbjerg
Indledning
Samarbejdsaftalen mellem Tórshavn og Esbjerg er indgået den 25. maj 2011 og danner rammen om et samarbejde for at fremme økonomisk vækst, befolkningsvækst, erhvervsudvikling og kultursamarbejde i de to byer.
Samarbejdet bygger på erkendelsen af, at begge byer har fælles interesser, f.eks. inden for offshore, turisme, forskning og uddannelse samt udvikling af strategier, erhvervspolitik og erhvervsservice. Aftalen bygger også på en fælles forståelse af, at de to byer vil udveksle erfaringer, skabe kontakt mellem borgere, politikere, medarbejdere, virksomheder og foreninger.
Helt konkret tager samarbejdet mellem de to byer udgangspunkt i 14 punkter. Punkt 12 omhandler ”udveksling af kommunale ledere og medarbejdere”.
Udveksling af kommunale ledere og medarbejdere på Teknik & Miljøområdet
Formål
Formålet med at udveksle ledere og medarbejdere er at dele viden og erfaringer samt at udvikle den enkelte leder/medarbejder – faglig såvel som menneskeligt.
Form og tid
Udvekslingen af ledere og medarbejdere sker på udvalgte fagområder og opholdenes varighed forventes at være cirka 14 dage hvert sted.
De udvalgte medarbejdere fra de to kommuner sammensættes efter faglig relevans i par, eller eventuelt i grupper, og de besøger så vidt muligt hinandens respektive arbejdspladser i umiddelbar forlængelse af hinanden. På den måde er parret/gruppen samtidigt i Tórshavn og Esbjerg, således der skabes mulighed for gensidig sparring, erfaringsudveksling og videndeling.
Lederudveksling kan ske på anden vis, men medarbejderen/lederen fra værtskommunen fungerer i alle tilfælde som supervisor for den besøgende.
Fagområder under Teknik & Miljø
På følgende fagområder under Teknik & Miljø foretages der i første omgang udveksling af ledere og medarbejdere:
- Landsbyplanlægning
- Kommune- og lokalplanlægning
- Bygningsbevaring
På sigt kan andre områder blive relevante, fx:
- Kollektiv trafik
- Affaldsområdet
- Byggeri