Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

NY NORDISK KULTURAKTØR

Kulturkontakt Nord, en stærk kulturaktør i både Finland og Norden, har indledt sine aktiviteter 01.02.2012. Den nye organisation er skabt af Nordens Institut i Finland (Nifin) og det tidligere Kulturkontakt Nord.

Aktiviteterne i begge organisationer fortsætter som hidtil, men under en fælles paraply.

Kulturkontakt Nord har som hovedopgave at øge interessen for Norden og nordisk samarbejde i Finland samt at administrere to nordiske støtteordninger; Kultur- og kunstprogrammet samt Nordisk-baltisk mobilitetsprogram for kultur. Organisationen er samtidig et kontaktpunkt for nordisk kultursamarbejde og for informationen om dette samarbejde i hele Norden.

Sammenlægningen er gennemført således, at det tidligere Kulturkontakt Nord er ophørt og aktiviteterne overført til Nifin, som har byttet navn til Kulturkontakt Nord. Nifins direktør Gun Oker-Blom fortsætter som direktør for Kulturkontakt Nord, hvis kontor ligger i centrum af Helsingfors og på Sveaborg.

- Vi udgør en stærk og innovativ nordisk kulturaktør med såvel Finland som det øvrige Norden med nærområderne som arbejdsfelt. Sammenlægningen giver samtidig en del positive synergieffekter, siger Oker-Blom.

Kulturkontakt Nord har 13 heltidsansatte og administrerer cirka 37 millioner danske kroner. Organisationen hører under Nordisk Ministerråd, de nordiske regeringers officielle samarbejdsorgan.

Læs mere om sammenlægningen på www.kulturkontaktnord.org