Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Kommune irettesat i sag om sygedagpenge til hjerneskadet

Statsforvaltning ændrede afgørelse for elektriker – kommunen fik to næser.

En elektriker blev som lærling hjerneskadet og uarbejdsdygtig efter en bilulykke. Men ifølge Glostrup Kommune var det ikke nok til, at han kunne få forlænget sygedagpengene, da den første periode på 52 uger udløb. Nu har et enigt beskæftigelsesnævn under Statsforvaltningen Hovedstaden omstødt afgørelsen og givet ham retten til sygedagpenge tilbage, skriver fagbladet Elektrikeren.

Sagsbehandler i Dansk El-Forbunds Lotte Fischer glæder sig over, at kommunen har fået to næser: dels for mangelfuld begrundelse i afvisningen af sygedagpenge, dels for mangelfuld opfølgning på elektrikerens situation.

– Udover at omstøde afgørelsen siger Statsforvaltningen, at kommunens sagsbehandling ikke har været god nok. Det er udsædvanligt, siger Lotte Fischer.

Desuden har Statsforvaltningen afgjort, at kommunen ikke har overholdt loven:

– De må ikke bare smide folk af deres forsørgelse uden at afklare, om der skal iværksættes nye tiltag, forklarer hun.

Lotte Fischer retter en appel til kommunerne om at sikre sig, at deres sagsbehandling bliver udført grundigt nok:

– Det er ikke rimeligt, at en fagforening skal køre sådan en sag, fordi systemet er så uigennemskueligt. For en almindelig borger er det ikke til at gennemskue, om dennes rettigheder bliver overtrådt eller ej.

Elektrikerens hjerneskade har blandt andet svækket hans koncentrationsevne, nedsat hans hukommelse og planlægningsevne og gjort ham mere træt. Han er især lettet over, at det nu står klart, at hans sygeerklæring har været berettiget.

Læs mere på side 15 i Elektrikeren:  http://www.e-pages.dk/danskelforbund/8/