Her er de nominerede til Nordisk Råds musikpris 2019

13 artister, som har skabt unikke musikalske oplevelser, er blevet nomineret til Nordisk Råds musikpris 2019. De nominerede omfatter både violinister, sangere, dirigenter, ensembler og en mundharmonikakvartet. Prisen hylder skabelse og udøvelse af musik på et højt kunstnerisk niveau og er blevet uddelt siden 1965.

De nominerede blev præsenteret af den finske dirigent og tidligere vinder af musikprisen, Susanna Mälkki, ved et fuldt besat lanceringsarrangement i Musikhuset i Helsingfors. Vinderen bliver offentliggjort på Nordisk Råds prisuddeling i Stockholm til efteråret. Det er de nationale medlemmer i bedømmelseskomitéen for musikprisen, der har nomineret de enkelte artister.

Danmark

Christina Åstrand
The Danish String Quartet


  The Danish String Quartet

Færøerne

Rúni Brattaberg

Rúni Brattaberg

Finland


  Sväng

Kreeta-Maria Kentala
Sväng

Grønland

Da Bartali Crew

Da Bartali Crew

Island

Gyða Valtýsdóttir
Sæunn Thorsteinsdóttir


  Sæunn Thorsteinsdóttir

Norge

Elias Akselsen
Grete Pedersen


  Sæunn Thorsteinsdóttir

Sverige


Bengt Forsberg
Joakim Milder

Åland

Johanna Grüssner

Vinderen offentliggøres den 29. oktober
Vinderen af Nordisk Råds musikpris offentliggøres og modtager prisen på 350.000 danske kroner den 29. oktober i Stockholm i forbindelse med Nordisk Råds session.

Om Nordisk Råds musikpris
Nordisk Råds musikpris blev uddelt første gang i 1965 og har til formål at sætte fokus på skabelse og udøvelse af musik på et højt kunstnerisk niveau. Hvert andet år gives prisen til et værk af en nulevende komponist, og hvert andet år går den til enkelte musikudøvere eller ensembler.

Læs mere om Nordisk Råds musikpris

Om Nordisk Råds priser
Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser: litteraturprisen, filmprisen, musikprisen, miljøprisen og børne- og ungdomslitteraturprisen. Formålet med Nordisk Råds priser er at øge interessen for det nordiske kulturfællesskab og det nordiske miljøsamarbejde og at anerkende betydningsfulde kunstneriske og miljømæssige indsatser. Priserne skal bidrage til at synliggøre og sætte fokus på det nordiske samarbejde.

Læs mere om Nordisk Råds priser