Et kunstværk siger mere end 1.000 ord! I GUDS NAVN

Kære Infoliste 

Som led i ”Et kunstværk siger mere end 1.000 ord”-kampagnen har vi denne gang valgt et af Galschiøt’s mest kontroversielle værker: "I Guds Navn".


"I GUDS NAVN"

  Foto: I guds navn ,2006   Mål: 160 x 160 x 40 cm   Materialer: Kobber, stål   af Jens Galchiøt.

 

Kære Infoliste  

Som led i ”Et kunstværk siger mere end 1.000 ord”-kampagnen har vi denne gang valgt et af Galschiøt’s mest kontroversielle værker: "I Guds Navn". 

 

Et kunstværk>1000 Ord er et projekt, hvor vi med ujævne mellemrum sætter fokus på et af Jens Galschiøts mest ikoniske kunstværker, deler foto og stiller værket til fri afbenyttelse. Oven- og nedenstående billeder i høj opløsning og andre billeder af kunstværket og info her og her. 

 

Her er det et værk helt tilbage fra 2006, men som stadig er forbløffende aktuelt i 2021 b.la i Polen og USA, hvor biblens kvindesyn bruges til at fratage kvinderne ligestilling og muligheder for abort og seksualoplysning. 

 

Med kærlig hilsen 

 

Galleri Galschiøt

 

 

 

I GUDS NAVN

 

 År:2006   Mål: 160 x 160 x 40 cm   Materialer: kobber, stål

 

Skulpturen gengiver i naturlig størrelse en gravid teenager hængende på et 5 meter højt krucifiks.  Der findes 5 eksemplarer af skulpturen, hvoraf af to har tøj på, der dækker bryster og køn

 

Den er lavet som en kommentar til indflydelsen fra den katolske kirke, der med den polske Pave Johannes Paul i spidsen, forbød brugen af prævention og seksuel uddannelse i Guds navn.

  Dette forbud gælder stadig for alle katolikker. Den fundamentalistiske del af de protestantiske kirker har siden bakket op omkring forbuddet med støtte fra b.la. de republikanske amerikanske præsidenter.

 

Skulpturen sætter fokus på, at forbuddet betyder endnu flere uønskede graviditeter og flere HIV-positive pga. ubeskyttet samleje. Hermed bærer kvinderne og især de helt unge teenagepiger hovedparten af de katastrofale konsekvenser af forbuddet mod prævention og abort.

 

 

 

Udstillinger:

 

I Guds  navn blev indviet til International AIDS-dag i 2006 foran Københavns Domkirke i samarbejde med menighedsrådet og dekanen Anders Gadegaard. 

Den er siden blevet brugt af mange kvindeorganisationer og i mange publikationer. Den har været udstillet på et utal af museer og udstillingssteder bl.a. på World Social Forum i Nairobi, Kenya 2007;  i Nicaragua 2007, hvor den var og stadig er frontfigur til kvindernes kamp mod den ekstremt restriktive abortpolitik; Kvindemuseet i Århus og i  2012 ved miljøkonferencen Rio+ 20 i Brasilien.

 

Mere indfo kan  downloades her   og  her er en historik info omkring alle  udstillingerne

 

Foto kan hentes i højopløsning her

 

 

 

”Et kunstværk siger mere end 1.000 ord” kampagnen

 

 

Et billede siger mere end 1.000 ord, siger et gammel mundheld. Det mener jeg også et kunstværk gør!  

Jeg bliver ofte kontaktet af organisationer, journalister, debattører, ildsjæle, samfundsrevsere, forskere, forfattere og andet godtfolk fra hele verden, der spørger, om de må bruge billeder af mine kunstværker til at illustre deres skrevne ord eller som symbol på en samfundsdebat, de ønsker at rejse. Nogle gange også af lande, hvor ordet ikke er frit, og hvor kunstværker i stedet kan bruges som symbol på noget, der er strafbart at sige.   

Og fordi billeder og kunstværker siger mere end 1000 ord, giver jeg hermed kunstværkerne fri, så de kan tale for sig selv. Alle billeder af mine kunstværker kan således downloades og frit bruges til alle ikke-kommercielle formål uden copyrights.   Jens Galschiøt (17.11.2020)

Med ”Et kunstværk siger mere end 1.000 ord” kampagnen vil vi med jævne mellemrum sætte fokus på et af Jens Galschiøts mest ikoniske kunstværker og dele billeder af værket til fri afbenyttelse.   

Oven- og nedenstående billeder i høj opløsning her

og tusindevis af andre billeder af Galschiøts kunstværket kan hentes her

 

 

Aktiviteter 2021

 

Vi har en masse nye aktiviteter i 2021, men alt er fortiden udskudt p.g.a. corona opblussen.

 

Vi arbejder på fuld tryk på værkstedet med at lave en masse store skulpturer, som vi skal levere inden sommerferien- så vi dør ikke af sult.

 

Men vi har lukket for alle vores kurser, for besøgende, møder, koncerter m.m.  L i første omgang indtil midt i februar 2021.

 

Vi glæder os til at se dig når vi åbner igen J

 

 De kærligste hilsener Jens Galschiøt feb 2021

 

 

 

******

Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt

 

P.G.A Corona situationen har vi lukket midlertidigt for kurser og vi åbner igen tidligst midt i februar. Men sørg for at melde dig til,  så du sikre dig en plads når vi åbner- der bliver nok hurtigt optaget:

 

 

 

Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt.

 

Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.

 

Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer og billedhugger tlf. 2228 4975

 

Hvor: Galleri Galschiøt, Banevænget 22, Odense N. Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, ( tlf. 20 83 96 74)

Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.

 

Hvornår: Du kan se kursusdatoer og tilmelde dig her

 

 

Vi overholder naturligvis myndighedernes regler og anvisninger.

 

*****

 

 

 

 

Besøg Galleri Galschiøt

 

Galleri Galschiøt er billedhuggeren Jens Galschiøts værksted og museum på 2.500 m2. Det er et af Danmarks mest spektakulære og største private kunstværksteder. Stedet bugner af aktivitet, og der er, foruden kunstnerens værksted, også bronzestøberi, Galleri-butik, kunstskoler, pilefletværksted, Tv-studie, skulpturpark og et 400 m2 stort kunstgalleri.

Hele området er på ca. 13.000 m2 og er åbent for publikum og der er Fri entré.

 

Åbningstider:

Hverdage  kl. 9 - 17.

Søndag 12 - 17

Der er lukket lørdagen.

 

Man kan bestille rundvisninger med guide. Fri entré.

 

Adresse er: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, 5270 Odense N -  Email:  aidoh@aidoh.dk  -  Info se galleriets webside:   - Tlf: 6618 4058