Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Ikke belæg for at sociale medier er skadelige for unge

En ny rapport udfordrer vedtagne sandheder om sociale mediers skadelige påvirkning af unge mennesker. Forskerne mener, at unge mennesker, som generelt trives i livet, også trives på de sociale medier. Både forskere og medier har en tendens til at skære alle over en kam. Det er sådan, myter skabes, fastslår rapporten.

Unge i Norden er storforbrugere af sociale medier. Den aktuelle debat drejer sig ofte om, at de bruger for meget tid på sociale medier, og at deres mentale sundhed kan tage skade. Både forskere og medier har en tendens til at skære alle over en kam. Det er sådan, myter skabes. En gruppe nordiske forskere mener derfor, at vi har brug for flere fakta og nuancer.

Rapporten #StyrPåSoMe – Er sociale medier faktisk en trussel for unges trivsel?» er udført af The Happiness Research Institute på opdrag af Nordisk Ministerråd. Den ser nærmere på, om der er en sammenhæng mellem unges mentale sundhed og deres forbrug af sociale medier.

– At snakke om trivsel i forhold til sociale medier bliver ofte til en kamp mellem teknologientusiaster og teknologiforskrækkede. Vi har brug for flere nuancer, mener Anne Mette Thorhauge, lektor ved Københavns Universitet, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling.