Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Under Gamle Venners seneste besøg på Færøerne spillede orkesteret blandt andet her på Eysturoyar Ellis- og Røktarheim i Runavik. Eysturoyar Ellis- og Røktarheim er også blandt de steder, orkesteret skal spille under den kommende turné på Færøerne.

Gamle Venner tilbage til Færøerne

Spillemandsorkesteret Gamle Venner fra landsbyen Ølsted ved Aarhus indleder i næste uge orkesterets syvende turné på Færøerne.

Gamle Venner består af erfarne amatør-musikere, og orkesteret har virket i mere end 20 år. Gamle Venners mål er at sprede glæde med musik og sang. Repertoiret består af ældre dansemusik, viser, sømandssange og spillemandsmusik, som mange kender og kan synge med på.

Orkesteret besøgte første gang Færøerne i 2001. Siden 2002 har orkesteret besøgt Færøerne hver anden sommer. Besøgene på Færøerne er noget helt særligt for Gamle Venner.

- Vi glæder os meget over den måde, vi bliver modtaget på Færøerne. Vi mærker en lydhørhed og glæde ved vores gamle spillemandsmusik, som vi sjældent møder i Danmark. Og så vi oplever på Færøerne en sangglæde, som vi ikke kender mage til i Danmark, fortæller Hellmut Toftdahl, pianist i Gamle Venner.

Gamle Venner skal igen bo i Tjørnuvik under besøget. Her har orkesteret fået venner, som hjælper med at arrangere besøgene.

Orkesteret spiller her under den kommende turné - alle dage klokken 15:

Onsdag 1. august: Klaksvik, Úti í Grøv (koncerten rykkes indendørs i tilfælde af dårligt vejr).

Torsdag 2. august kl. 15: Nýggjur Frítíðar- og Skeiðsdepil í Skálavík

Mandag 6. august: Eysturoyar Ellis- og Røktarheim, Runavik

Tirsdag 7. august: Mørkin, Streymnes

Onsdag 8. august: Sambýli i Kollafirði