Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Fagforening skaffer job til udfaldstruede elektrikere

De fleste af de udfaldstruede arbejdsløse i Dansk El-Forbund Randers er indtil videre økonomisk sikrede.

Indtil for nylig var 12 af i alt 40 ledige i Dansk El-Forbund Randers truet af, at deres dagpengeperiode på to år var tæt på at udløbe. Af de 12 har afdelingen fået fem i arbejde – den ene med hjælp fra en tillidsrepræsentant, skriver fagbladet Elektrikeren.

Udover de fem udfaldstruede, som er kommet i job, har yderligere fem sikret sig økonomisk dækning enten i form af efterløn eller seniorjob. Ved redaktionens slutning havde Dansk El-Forbund Randers derfor blot to udfaldstruede. Én af de udfaldstruede, Tommy Sørensen, har gentagne gange gennem sit ledighedsforløb fået henvist konkrete job fra afdelingen, men er ikke kommet i betragtning før nu.

– Jeg har været meget i kontakt med afdelingen, hvis de lige fandt et job, der kunne være værd at forfølge. De har også været gode til at foreslå kurser, som kunne være en del af pakken og opkvalificere mig, fortæller Tommy Sørensen, der har nu via afdelingen fået job som elektriker hos HP EL-Service i Bjerringbro.

For at få de udfaldstruede i job har Peter Rosendahl Jensen, fagsekretær i afdelingen, dels været i meget tæt dialog med de udfaldstruede og arbejdsgiverne i lokalområdet, dels har han oprettet såkaldte jobagenter, der løbende giver besked om nye stillinger opslået på internettet.

Afdelingen har kontaktet arbejdsgiverne i området kvartalsvis via brev med opfordring om at bruge afdelingen til jobformidling både for de ledige og for eventuelt kommende ledige lærepladser, fortæller Peter Rosendahl Jensen:

– Der er mange arbejdsgivere, som bruger os på den måde. Når en arbejdsgiver mangler en mand med nogle bestemte kvalifikationer, henviser vi dén ledige til arbejdsgiveren, som har de kvalifikationer, arbejdsgiveren har brug for, forklarer han.

Fagsekretæren påpeger, at det ikke er akutpakken alene, som er skyld i, at elektrikere kommer i arbejde, men at arbejdssituationen som helhed er bedret inden for el-området. Generelt er der dog fortsat omkring 250 elektrikere, der risikerer at miste dagpengeretten.

Læs mere på side 6 i Elektrikeren: http://www.e-pages.dk/danskelforbund/13/