Oyggjatíðindi

Lýðarsvegur 19

188 Hoyvík

 

Tlf: 314411

Teldupostur: oyggjat@olivant.fo

Dansk El-Forbund nyt medlem i CO-Sea

Samarbejdet i Centralorganisationen Søfart skal skabe et fælles fundament for maksimal indflydelse og forhandlingsstyrke.

Dansk El-Forbund er blevet nyt associeret medlem af Centralorganisationen Søfart, CO-Sea. Med underskrivelsen af samarbejdsaftalen den 14. marts manifesterer CO-Sea sin position som den største organisation på det maritime område.

I den danske handelsflåde og på mobile borerigge beskæftiges i øjeblikket omkring 120 danske og 130 udenlandske elektrikere, hvoraf en del sejler som specialiserede reefer-elektrikere. Med aftalen sikres de repræsentation og størst mulig indflydelse i råd og nævn inden for det maritime område.

– Det er godt at samle kræfterne for medlemsgrupperne, der er spredt over hele kloden, siger formanden for Dansk El-Forbund Jørgen Juul Rasmussen.

Det primære mål for samarbejdet mellem CO-Sea og Dansk El-Forbund er at styrke og øge indflydelsen inden for søfartsområdet – såvel det private som det offentlige – og dermed skabe et fælles fundament for maksimal indflydelse og forhandlingsstyrke.

– Dansk El-Forbunds indtræden i centralorganisationen som det fjerde medlem er samtidig et stærkt signal til omverdenen om, at vi i CO-Sea prioriterer at kæmpe samlet frem for at være spredt og slås mod hinanden, siger formanden for CO-Sea Ole Philipsen.

Efter udvidelsen består CO-Sea af Dansk Metals Maritime Afdeling, FOA Søfart, Søværnets Konstabelforening og Dansk El-Forbund. Aftalen ændrer ikke ved overenskomstretten, som fortsat og uændret ligger hos Dansk El-Forbund.